2LÅNG 4EVER - En arkivutställning om Andra Långgatan i Göteborg

Tid: 2020-01-11 kl 10:00

Evenemangstyp: Utställning

Andra Långgatan är en av Göteborgs mest omtalade gator - en plats i staden som många har en relation till. Genom historien har gatans rykte varit både skamfilat och upplyft. Ofta har det förknippats med verksamheter som präglat gatan, från 1700-talets vackra trädgårdar, över det sena 1800-talets nybyggda spårvagnsstråk och 1900-talets judiska handlare, revolutionära rörelser och porrklubbar, till dagens alla ölbarer och trendiga butiker. Men vilka berättelser döljer sig bakom en sådan övergripande och generaliserande historieskrivning?

SMASK regionsfinal

Tid: 2020-02-22 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1

Evenemangstyp: Konsert

SMASK, Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest, är en årlig musiktävling i schlageranda som arrangeras av Sveriges sex musikhögskolor. Tävlingen är en humorfylld och kärleksfull parodi på Melodifestivalen med den stora skillnaden att SMASK fortfarande har sin liveorkester kvar.

Contextualizing the Arms Trade Treaty: Law, Politics and the Everyday Reality of Conflict - Joakim Dungel Lecture

Tid: 2020-02-24 kl 13:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Malmstensalen, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg

Evenemangstyp: Föreläsning

The Joakim Dungel Lecture in International Justice 2020 aims to contextualize the Arms Trade Treaty (ATT). It is the first international, legally binding instrument that regulates the transfer of conventional arms. How effective has the ATT been? Has it changed the behavior of states parties? Has it managed to curb arms sales into conflict-affected and problematic states? Join us for an afternoon of lectures and discussions!

Föreläsare: Program

13:00 Word of Welcome and Introduction, Emilia Dungel and Sari Kouvo

13:15-14:15 Session I: International Perspectives on the Arms Trade Treaty: Law, Politics and Conflict (Chair: Sari Kouvo)

The Global Authorized Arms Trade: Facts, Figures, and Context, Paul Holtom

The Arms Trade Treaty: Background, Aims, and Context, Paul Beijer and Paul Holtom

14:15-14:35 Coffee Coffee is served in connection to Malmstenssalen

14:35-15:35 Session II: Swedish Perspectives on the Arms Trade Treaty and Sweden: Law, Politics, and Business (Chair: Paul Holtom)

The Swedish Defense Industry and Arms Trade: Facts, Figures and Developments, Linda Åkerström

Sweden's Role in Implementing the Arms Trade Treaty, Paul Beijer

15:35-16:30 Panel discussion Question and answers for all three speakers

16.30-16.45 Concluding Remarks, Sari Kouvo

AW med forskare: Den ökade ojämlikheten i Sverige

Tid: 2020-02-24 kl 17:30
Plats: Pustervik

Evenemangstyp: Debatt

Föreläsare: MEDVERKANDE Birgitta Jansson, universitetslektor, Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet och expert på inkomströrlighet och fattigdom Lars-Olof Johansson, docent i psykologi, Institutionen för psykologi vid Göteborgs universitet och expert på beslutsfattande, resurshantering och rättvisa John Lapidus, gästforskare i ekonomisk historia, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och expert på välfärdens finansiering MODERATOR Mattias Hagberg, journalist och författare After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Arbetsseminarium: Lisbeth Aggestam

Tid: 2020-02-25 kl 09:15